Çözümlerimiz

Ağ Yönetimi

Kurumların LAN ve WAN altyapısında bulunan bütün aktif cihazların (PC ,Server, Hub, Switch, Router vs) tek bir merkezden gözlenmesini, yönetilmesini ve kontrolünü sağlar. Bu yazılım ile bütün cihazların envanterinin çıkartılması, uzaktan software yükleme, konfigurasyon, analiz ve raporlama gibi işlemler yapılabilir.

Ağ Yönetimi; veri iletişim ağlarının güncel teknolojiler doğrultusunda tasarlanması, temini, kurulumu, yönetimi, yüksek devamlılıkta ve performansta çalışmasının sağlanması ve güvenlik politikalarının uygulanması konularında yol gösterici olur.

Çözümle İlgili İş Ortakları/Markalar/Ürünlerimiz
Çözüm ortağı olduğumuz firmalar: IBM Tivoli, HP OpenView, Cisco Works 2000, Solarwinds.

Detaylı Bilgi

Ağ yönetimi (network yönetimi), bilgisayarlar ve telekominikasyon gibi alanlarda büyük ağların en üst düzey yönetimi ve bakımıdır. Ağ yönetiminde güvenlik, izleme, kontrol, dağıtım, tahsis, koordinasyon ve planlama gibi fonksiyonlar yürütülür. Ağ yönetimi, SNMP, CMIP,WBEM, Ortak Bilgi Modeli (Common Information Model), Java Yönetim Uzantıları (Java Management Extensions), İşlem Dili 1 (Transaction Language 1) ve Netconf’un dahil olduğu onun desteği için varolan birçok protocol tarafından idare edilir.

Verinin gönderildiği bilgisayar ağındaki yolun seçimi süreci olarak tanımlanan Rota (routing), ağ yönetiminin önemli alanlarından biridir. Ağ yönetiminin bu alanında, mantıksal adreslendirilen paketler (logically addressed packets) kaynaklarından çıkıp varacakları destinasyonlara yönlendiriciler (routers) ismi verilen düğümler (nodes) vasıtası ile gönderilir. Tüm bu sürece iletme (forwarding) denir. Bu iletme işleme çoğunlukla en verimli rotaları barındıran rota tablosu’na (routing table) göre yapılmaktadır.

Güvenlik yönetimi’de ağ yönetiminin anahtar bileşenlerinden biridir. Güvenlik yönetimi; ağa yetkisiz girişler yapılmasını önlemek, abonelere ağa giriş yetkisi vermek, kriptografik anahtarlama mazlemesinin dağılımını kontrol etmek ve güvenlikle ilgili olayların dağılım ve raporlanmasını sağlamak ile ilgilidir.

Konfigürasyon yönetimi, ağ yönetiminin güvenlik ve kalite alanları ile ilgilidir. Konfigürasyon yönetimi ile bir sisteme ait yazılım, donanım, spesifik yazılım, dökümantasyon ve test özelliklerindeki değişiklikleri kontrol edilerek ağ yönetim güvenliğini sağlanmaktadır.

Ağ teknolojileri yatırımları, kullanılan altyapının imkânlarından tam anlamıyla yararlanılmadığı için çoğu kez atıl kalır. Yerel ağ ve geniş alan ağ alanında sunduğumuz hizmetleri, kurulan ağ yapısının doğru yönetimi ile tamamlıyoruz. Bilişim terminolojisinde Network Management olarak bilinen ağ yönetimi; ağ trafiğinin izlenmesi, tıkanıklıkların tespiti ve performansın arttırılması gibi hizmetleri kapsar.

Başarılı bir ağ yönetimi için muhasebe yönetimi de kullanılmalıdır. Muhasebe yönetimi ile ağın finansal durumunun kontrolü ve raporlanması sağlanır. Bu işlem; analiz, planlama, finansal veri raporlama programının kontrolü ve yönetimsel kararların raporlanması ile olur. Ağ yönetiminin bu alanı, banka hesabı bakımını, mali tablo gelişimini ve nakit akışı ile finansal durum analizini içermektedir.

Bir ağ kurulduktan sonra ağ yöneticisinin görevi ağın çalışmasını kontrol altında tutarak devamlı hizmette olmasını sağlamaktır. Ayrıca ağ yöneticisi ağ üzerinde çıkacak problemlere (mesela cihaz arızaları) karşı hazırlıklı olmalı ve çözüm süresini kısa tutmak için önceden tedbir almalıdır. Bu amaçla ağ yöneticisi ağ üzerindeki istemci ve veri iletim performanslarını devamlı izlemeli ve problemler iyice kötüleşmeden önlemeye çalışmalıdır.


Kapat

Kullanıcı Sözleşmesi

Sitede yer alan içeriklerin hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde Protek Bilişim´e ait'tir. İçerikler eser sahibinin izni ve kaynak olarak bu siteye ait domain adı http://www.protekbilisim.com adresine link verilmesi suretiyle kullanılabilir.

Websitesinde üretilen yazılı, fotoğraflı ve görüntülü içeriklerin tüm hakları saklıdır; yayınlanan içeriklerin kullanılması, tamamının veya bir kısmının kopyalanması, izin almadan yan kuruluşlarında veya üçüncü şahıs veya kurumlara kullandırması yasaktır.